Languages

Languages

The Company

Solid International is een importeur en groothandel in binnendeuren en draait al 3 generaties mee in de houtsector en is uitgegroeid tot een zeer gerespecteerde speler in de houtindustrie.

En levert B2B  het assortiment PORTIXX aan DIY-sector (her-verkoper) en het assortiment Entrixx aan de Professionele her-verkoper en installateur (=verbruiker).

Solid biedt makkelijk installeerbare binnendeuren aan, in een ruim assortiment: schilder/eik/glazen/smeedijzer en decordeuren. Die uit stock (45 000 deuren), snel kunnen  worden aangeleverd.

Solid is sterk in het standaardiseren van “niet standaarden” vb door draairichting (links of rechts) te standaardiseren naar omkeerbare deuren. Of Vb glazendeuren in standaard maten aan te bieden ipv op maat. Door het standaardiseren, kan de productie worden geoptimaliseerd, waardoor vlugger uit stock en aan scherpe prijzen kan worden aangeleverd.

Tot de groep behoren ook Prime forests NV (ruw hout) en Treecraft NV (plaatmateriaal). De totale groep realiseert een omzet van 15 miljoen euro en werkt in totaal met 35 medewerkers.